Brazilian hair en extensions

Brazilian hair en extensions

U zult het wellicht prettig vinden als uw haren wat sneller zouden groeien dan 1 á 2 centimeter per maand waardoor u minder lang hoeft te wachten op mooi vol en lang haar. Helaas heeft u daar geen invloed op. Of misschien toch wel? Wanneer u uw haren tien of twintig centimeter langer zou willen, dan kan dit gerealiseerd worden met Brazilian hair extensions. Het kan voor dagelijks gebruik zijn, maar het kan natuurlijk ook zijn dat u hair extensions wilt voor een speciale gelegenheid, een gala, een bruiloft of een prachtige fotoshoot. Allemaal redenen om eens te bekijken welke hairextensions het beste bij u aansluiten. Het haar is de schoonheid van een vrouw, dus is het erg belangrijk om te weten waar u voornamelijk op moet letten bij het kopen van hairextensions en waarom Brazilian hair extensions in populariteit steeds meer winnen van Aziatisch haar. Wij informeren u graag over het belang van het kiezen voor de juiste haarsoort hairextensions.

Wilt u kwalitatief hoogwaardige, maar tevens voordelige hair extensions? Dan zouden de Brazilian hair extensions een goede keuze kunnen zijn. In dit artikel leggen we u de verschillen uit tussen Brazilian hair, Peruviaans haar, Indian hair en Chinees haar. Dit zijn de landen waar de meeste haardonaties vandaan komen. Brazilian hair is het dunste haar en daardoor is het veel zachter, soepeler en eenvoudiger te modelleren. Daarbij geldt dat hoe dikker het haar is, hoe stugger en lastiger het in model te brengen is. Brazilian hair lijkt qua structuur het meest op Europees haar en sluit daarom heel goed aan bij de meeste vrouwen die graag een schitterende haarverlenging willen.

Dikte van hairextensions

Zoals reeds aangegeven, hoe dikker de extensions zijn des te moeilijker deze te modelleren zijn. In ons onderstaande overzicht vindt u de verschillende diktes van Brazilian hair, Europees haar, Indian hair en Chinees haar.

Overzicht haardikte:

  • Brazilian hair: 0,03 tot 0,04 mm dik
  • Europees haar: 0,04 tot 0,06 mm dik
  • Indian hair: 0,07 tot 0,08 mm dik
  • Chinees haar: 0,12 mm dik


Wat maakt Brazilian hair zo anders?

De reden dat Brazilian hair het meeste op Europees haar lijkt komt door de structuur van het haar, de haren op zich zijn erg soepel en voelen zacht aan. Dit maakt het dat Brazilian hair veel makkelijker te modelleren is dan bijvoorbeeld Aziatisch haar. Een dikkere haar is immers stugger en daardoor minder soepel. Doordat Brazilian hair dunner is, zitten er per plukje haar van 0,7 gram of bijvoorbeeld een hair weave van 100 gram meer haren in dan bij Aziatisch haar. Hierdoor voelt het haar veel zachter, soepeler aan en ziet er heel mooi uit. De glans op hairextensions wordt veroorzaakt door het licht wat erop weerkaatst. Hoe meer individuele haren er in de hairextensions zitten, hoe meer haren er zijn waar het licht op kan weerkaatsen. Hierdoor geven Brazilian hair extensions een veel mooiere glans dan Aziatisch haar waarbij in elk plukje haar of hair weave minder haren zijn verwerkt. Over de textuur van stijl Braziliaans haar kan gezegd worden dat het zich kenmerkt doordat er na het wassen een hele lichte, maar mooie natuurlijke slag in kan komen. Stijl haar is in tegenstelling tot bij Aziatisch haar niet altijd kaarsrecht.


Andere haarsoorten...

Peruviaans haar is ook stugger haar dan Brazilian hair, maar het is al wel aanzienlijk zachter dan Aziatisch haar. Indian hair is het meest gebruikt om als hair extensions te verwerken. Chinees haar wordt op Indiaas haar na het meest gebruikt voor hair extensions. Het is van origine zoals elk Aziatisch haar hoofdzakelijk zwart en stijl haar. Ondanks dat dit soort haren vrij dik en stug zijn kunnen ze wel worden gepermanent. Het voelt ook wel zacht aan, maar wanneer het geknipt is voelen de punten van de haren zo hard en scherp als spelden. Kappers zullen dit wel herkennen, dat na het knippen van iemand met Chinees haar de haren met gemak door de schoenen, sokken en eeltlaag heen zo onder uw voet kunnen prikken. Aangezien Indiaas haar een wat fijnere textuur heeft dan Chinees haar zal een kapper merken dat deze soort haren minder snel door de huid prikken. De vrij dikke haren zijn stug en daardoor lastiger te modelleren dan Europees haar of Brazilian hair. Brazilian hair is net als Europees haar flexibeler doordat het dunner en daarmee fijner is, dit is voor de meeste kappers en stylisten dan ook het fijnste haar om te knippen en te modelleren. Zo is, ter vergelijking, een dikke kabel minder makkelijk te buigen is dan een dunne kabel.

Doordat Chinees haar dikker is dan Braziliaans haar (Chinees haar is 0,12 mm dik en Brazilian hair is 0,03 tot 0,04 mm dik) ervaren sommige vrouwen Braziliaans haar als dun, dit ondanks het gelijke gewicht van de hairextensions. Na een paar weken wennen willen de meesten niets anders meer. Wilt u voor een haarverlenging- of verdikking hairextensions kopen, dan is het dus belangrijk om ook op de eigenschappen van het haar te letten. Uiteraard is het belangrijk dat uw haarverlenging er heel natuurlijk uit ziet en dat u uw haren kunt modelleren zoals u dat gewend bent. Met bovenstaande toelichting op de verschillende kenmerken van haar zult u ongetwijfeld begrijpen dat Brazilian hair extensions het beste geschikt zijn voor uw prachtige haarverlenging.

Als u ook snel klaar wilt zijn met uw haren modelleren, is het belangrijk te letten op de structuur van de hairextensions. Deze moeten goed bij uw eigen structuur aansluiten, zodat ze naadloos aansluiten bij uw eigen haar. Aangezien in Nederland hoofdzakelijk Europeanen wonen is de kans groot dat Brazilian hair extensions het beste bij u aansluiten. Wilt u met een haarverlenging ook het mooiste resultaat? Bekijk dan nu welke Brazilian hair extensions het beste bij u aansluiten.

Bij Voordeligehairextensions.nl zijn wij graag benieuwd naar uw mening over wat u van de verschillende extensions vindt. Wij zullen het dan ook zeer waarderen als u uw mening wilt geven onderaan het blogartikel. Vindt u dit artikel nuttig en interessant? Dan stellen wij een like en/of share zeer op prijs.