De interessante eigenschappen van microring extensions

De interessante eigenschappen van microring extensions

Tegenwoordig is het mogelijk om een keuze te maken tussen verschillende soorten extensions die op de markt zijn terug te vinden. Eén van deze extensions zijn de zogenaamde microring extensions. Het gaat hierbij om losse plukjes haar die beschikken over een I-tip gevormde keratine bonding. Omwille van deze reden wordt er ook wel eens naar dit soort extensions verwezen als zijnde 'I-tip extensions'. Het bevestigen van deze haarextensions gebeurt door middel van een siliconen aluminium microring. Wanneer u er voor zorgt dat deze extensions goed worden onderhouden kunt u deze doorgaans zonder probleem hergebruiken.

Wat zijn microring extensions?

Microring extensions weten zich op verschillende manieren te onderscheiden ten opzichte van andere extensions die op de markt zijn terug te vinden. Zoals reeds aangegeven in de inleiding van dit blogartikel is het bijvoorbeeld zo dat het hierbij gaat om losse plukjes haar. Dit zorgt er voor dat ze eenvoudig geplaatst kunnen worden. Heeft u reeds ervaring met andere pre-bondend extensions? In dat geval zult u reeds enigszins vertrouwt zijn met de manier van werken die moet worden toegepast. Om de microring extensions te plaatsen neemt u namelijk een dun plukje van uw eigen haar. Vervolgens haalt u door gebruik te maken van een treknaald het plukje haar door een siliconen aluminium microring. Wanneer dit is gebeurd plaatst u de I-tip extensions in de microring en knijpt u deze met behulp van een inzettang stevig dicht. Deze manier van werken zorgt er voor dat u bijzonder eenvoudig de mooiste haarverlenging kunt realiseren.

De voordelen van microring extensions

Er zijn aan het gebruik van microring extensions enkele niet onbelangrijke voordelen verbonden. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld vanzelfsprekend dat mensen willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Dit kan door gebruik te maken van microring extensions probleemloos worden bereikt. Wij hebben de verschillende, interessante voordelen die zijn verbonden aan dit type van haarextensions alvast even voor u op een rijtje gezet:

  • Door het toepassen van een goede verzorging kunnen deze haarextensions verschillende malen opnieuw gebruikt worden.
  • Uitgevallen plukjes kunnen bijzonder eenvoudig terug worden geplaatst.
  • Het feit dat er geen warmte is vereist voor het plaatsen van de microring extensions zorgt er voor dat microring extensions beter zijn voor uw haar in vergelijking met sommige alternatieven. Let wel, op het ogenblik dat microring extensions worden geplaatst door iemand met onvoldoende kennis van zaken kan uw haar uiteraard nog steeds beschadigd raken.
     
microring extensions

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Bovenstaande voordelen zullen uw interesse in microring extensions ongetwijfeld hebben aangewakkerd. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat er ook enkele nadelen aan dit type van haarextensions zijn verbonden. Eén van de belangrijkste nadelen gaat schuil in het feit dat deze extensions mogelijks kunnen uitglijden. Dit wordt veroorzaakt doordat het microringetje niet goed is dichtgeknepen of er bijvoorbeeld te weinig haar in het ringetje zit. Op deze manier wordt het plukje haar niet goed vastgehouden waardoor het er uit kan vallen. Indien u teveel last zou hebben van microring extensions die uitglijden kunt u er voor kiezen om de siliconen uit de microring te halen. Op deze wordt namelijk een betere grip op de extensions gerealiseerd.

Bovenstaande lijkt op het eerste zicht een interessante oplossing voor uitglijdende microring extensions. U dient er echter wel rekening mee te houden dat het uit de microring halen van de siliconen de kans vergroot dat uw haar wordt beschadigd. Hou er tot slot bij het plaatsen van microring extensions ook rekening mee dat de ringetjes niet te strak tegen de hoofdhuid worden geplaatst. Is dat wel het geval, dan kunt u hier namelijk hoofdpijn van krijgen.

Hoeveel kosten microring extensions?

De prijs die in rekening wordt gebracht voor microring extensions is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Een eerste aspect waar u rekening mee moet houden is bijvoorbeeld de lengte waar de extensions over moeten beschikken. Dat is echter niet alles. Wat bovendien ook te denken van de textuur van de extensions evenals de kleur die u wenst? Bovendien spreekt het voor zich dat ook het merk mee bepalend is voor de prijs evenals de dikte van de extensions. Ook het aantal microring extensions kan het prijskaartje duurder of juist voordeliger laten uitvallen.

De levensduur van microring extensions

Zoals reeds eerder in dit blogartikel aangegeven is het doorgaans geen probleem om uw microring extensions meerdere keren te hergebruiken. In principe kunt u er tot wel drie keer opnieuw gebruik van maken. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat de levensduur van deze extensions afhankelijk is van de manier waarop ze worden verzorgd. Omwille van deze reden wordt het bijvoorbeeld niet aangeraden om uw haar vaak te stijlen met warmte bronnen. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat de extensions schade oplopen. Door een hittebeschermend serum voor het stijlen of föhnen in uw haar aan te brengen beperkt u aanzienlijk de eventuele schade. Overigens kan het laten verven van de extensions ten koste gaan van de kwaliteit, wanneer deze onzorgvuldig of onprofessioneel worden behandeld. Wilt u er zeker van zijn dat u zo lang mogelijk kunt blijven genieten van uw microring extensions? In dat geval is een bezoekje brengen aan onze “hairextensions verzorgen” pagina zeker een aanrader!