Een voordelige en kwaliteitsvolle hairweave van echt mensenhaar

Een voordelige en kwaliteitsvolle hairweave van echt mensenhaar

Voor hairweaves, ook wel haarmatten genoemd, wordt gekozen door vrouwen die naar een natuurlijk ogende haarbos verlangen. Het is een uitkomst voor wie te maken heeft met dun of broos haar, maar ook voor wie uit modeoverwegingen het haar wil gebruiken. Hierbij kunt u denken aan het volumineuzer maken, lengte geven of zonder chemische stoffen het haar van een kleur te voorzien.

Herkomst van de hairweave

De naam hairweave is afkomstig uit het Engels waarin het woord ‘weven’ terug is te vinden. Een hairweave bestaat namelijk altijd uit een koord waar strengen haar aan vastgemaakt zijn middels een weeftechniek, in dit geval op mechanische wijze vervaardigd. De strengen bevinden zich verticaal van het koord, waardoor er een kam ontstaat. Hairweaves zijn momenteel zeer trendy en populair. Men verwacht al snel dat het een relatief nieuw product is. Voor de oorsprong ervan moeten de eeuwen terug in de tijd. Het waren de oude Egyptenaren die al dankbaar gebruik maakten van een hairweave. Hoofdhaar was in die tijd al ontzettend belangrijk. Het werd gezien als een sociale status, zowel bij mannen als vrouwen. Alleen degenen die welgesteld waren konden zich dergelijke hairweaves veroorloven. Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om de gewenste haarbos te krijgen.

Wat zijn de mogelijkheden van een hairweave

Er zijn veel verschillende redenen om te kiezen voor hairweaves. In de eerste plaats is een hairweave zeer veilig in gebruik. Er komen geen chemische behandelingen aan te pas. Daardoor is het niet schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast biedt het u de mogelijkheid om, wanneer u te maken hebt met beschadigd haar, uw natuurlijke haar de tijd te geven om te herstellen. Ook is het erg gemakkelijk te gebruiken. De hairweave kan op een aantal manieren geplaatst worden. De meest voorkomende manieren zijn met naald en draad of met behulp van microringen. Bij de techniek met naald en draad word er eerst van het eigen haar een strakke vlecht op de hoofdhuid gemaakt. Vervolgens word de hairweave met behulp van de naald en draad vast gemaakt aan de vlecht. Bij de techniek met de microringen worden er op een aantal plaatsen plukjes van het eigen haar gepakt en deze worden dan samen met een plukje van de hairweave vast gemaakt door middel van een microring. Bij deze 2 technieken is het ook heel makkelijk om de hairweave na een paar weken weer terug omhoog te plaatsen. Ook het vastlijmen van de hairweave aan uw eigen haar is mogelijk wanneer u een permanente oplossing wilt.  Waar u ook voor kiest, na het aanbrengen bent u niet beperkt in uw dagelijkse bezigheden. U kunt naar wens probleemloos zwemmen, sporten of gebruik maken van de sauna

Hairweave

De voordelen van Brazilian hair

Alle hairextensions die u aantreft in onze webshop zijn gemaakt van 100% human hair. Nu zijn er veel webshops en fysieke winkels die dit aanbieden. Waar u echter goed op dient te letten is de kwaliteit. De beste kwaliteit wordt gegarandeerd wanneer de hairweave in zijn geheel bestaat uit haar afkomstig van één persoon. Het komt helaas vaak voor dat producten worden verkocht die bestaan uit haar van meerdere personen. Het betreft in dat geval doorgaans haar dat van de grond is opgeveegd en verwerkt is tot een hairweave. Dat is van grote invloed op de kwaliteit.  Haar afkomstig uit Brazilië is erg populair, wat te danken is aan de uitzonderlijke kwaliteit. Het heeft een stevige structuur en is daarnaast heel zacht. Ook is het gemakkelijk te behandelen en daardoor heel veelzijdig in gebruik. In een handomdraai heeft u dan ook meer volume gecreëerd. In ons blog over Brazilan hair gaan wij dieper in op de voordelen van dit type haar.  Het is mogelijk om een enkele hairweave in uw haar te verwerken, maar ook meerdere hairweaves behoren tot de opties als u extra dik haar wilt creëren.

Hairweave verzorgen de juiste wijze

Hoewel elke hairweave uit onze collectie van een hoge kwaliteit is, zorgt de juiste verzorging voor het behouden van deze kwaliteit. U dient een hairweave op dezelfde wijze te verzorgen als uw natuurlijke haar. Dit houdt in dat het haar niet alleen te wassen en te  föhnen is , maar ook het laten verven of het aanbrengen van permanent is geen enkel probleem. We geven u graag enkele tips met betrekking tot hairextensions verzorgen:

  • Kam of borstel de haren goed door voordat u de haren gaat wassen.
  • Was het regelmatig, maar niet te vaak. Te vaak wassen kan droog haar veroorzaken, maar is ook van invloed op de levensduur van het product. We raden aan de hairextensions maximaal twee keer per week te wassen.
  • Maak altijd gebruik van professionele producten, zoals een goede conditioner en masker om droog haar te voorkomen.
  • Droog uw haren voorzichtig met een handdoek. Ga niet wild erdoorheen wrijven.
  • Wilt u uw haren föhnen of stijlen? Gebruik dan een olie of serum om uw haren tegen de hitte te beschermen.
  • Wanneer u wilt slapen, bescherm de hairwave met een netje of hoofddoek op uw hoofd. Doe uw extensions in een losse vlecht . U zou ook een satijnen laken over uw kussensloop kunnen doen om zo de extensions minder snel te laten klitten.

Wilt u geen permanente haarverlenging  en geeft u liever de voorkeur aan snel in- en uithalen van uw hairextensions wanneer het u uitkomt? Dan kunt u het beste kiezen voor clip extensions Bent u zelf handig met naald en draad? Wellicht is het dan interessant om zelf de clip-in extensions te maken van de hair weaves. Lees hier meer over in ons blog clip extensions.