Extensions hergebruiken, waarom wel en waarom niet?

Extensions hergebruiken, waarom wel en waarom niet?

Extensions hergebruiken, het is iets waar veel vrouwen op een zeker ogenblik aan denken. Waarom zou u er namelijk voor moeten kiezen om de extensions na amper één keer al weg te gooien wanneer u ze gewoon nog verder kunt gebruiken? Op financieel vlak kan extensions hergebruiken sowieso erg interessant zijn, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Denkt u er ook over na om uw extensions opnieuw te gebruiken, maar wilt u hier eerst graag meer informatie over? Wij hebben niet alleen de werkwijze om uw extensions te kunnen hergebruiken, maar ook alle voor- en nadelen die hier aan verbonden zijn alvast even uitgebreid voor u op een rijtje gezet in dit interessante blogartikel!

Voordeliger dan nieuwe extensions kopen

De belangrijkste reden waarom veel vrouwen interesse hebben in extensions hergebruiken is uiteraard terug te vinden in het feit dat het financieel interessant is. Het is namelijk een behoorlijk stuk voordeliger om enkel en alleen de wax te vervangen dan een compleet nieuwe extension te kopen. In het bijzonder voor jonge vrouwen die het, bijvoorbeeld omwille van een lopende studie moeten doen met een beperkter budget is kiezen voor extensions hergebruiken dan ook een bijzonder interessante optie.

Hoe extensions hergebruiken?

Extensions hergebruiken is dus voor vrouwen die het moeten stellen met een beperkt budget zeker en vast een interessante optie. Hoe gaat u hier nu echter precies voor te werk? Wij hebben een duidelijk stappenplan uitgewerkt welke er voor zorgt dat extensions hergebruiken ook voor u een mogelijkheid wordt: 

  1. Knip de oude wax van de bestaande extensions af. Laat een klein randje zitten zodat de extension bij elkaar blijft zitten.
  2. Neem een los waxje en leg de extension er in
  3. Maak gebruik van een warmte tang om het nieuwe waxje samen te smelten met de extension. U kunt hierbij eventueel ook een plukje van uw eigen haar gebruiken.

Bovenstaande is een eerste mogelijkheid om extensions opnieuw te kunnen gebruiken. Er bestaat echter ook een tweede optie. Zo is er eveneens de mogelijkheid om gebruik te maken van een lijmpistool met keratine sticks. Ook in dit geval moet eerst de oude wax worden afgeknipt. Vervolgens neemt u een stukje van uw eigen haar en legt u de extension er bij. Knijp vervolgens een kleine hoeveelheid hete keratine op het plukje haar met de extension en rol deze daarna dicht. Het word aangeraden om hierbij de haarbeschermers en de vingertopbeschermers te gebruiken om de haren, hoofdhuid en uw vingers te beschermen.  Door gebruik te maken van waxjes of hete keratine is het bovendien op deze manier ook zeer eenvoudig mogelijk om I-tip extensions te maken.

Giant extensions

Voordelen van extensions hergebruiken

Zoals eerder in deze blog reeds aangegeven is het belangrijkste voordeel van extensions hergebruiken terug te vinden in het feit dat het financieel zeer interessant is. Het kopen van losse waxjes of keratine sticks levert u dan ook altijd een aanzienlijk financieel voordeel op in vergelijking met het aanschaffen van geheel nieuwe extensions. Daarnaast is er ook nog het duurzame aspect. Indien u een goede verzorging toepast zijn de extensions voor een zeer lange tijd te gebruiken.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Het financiële voordeel dat kan worden verkregen bij extensions hergebruiken zal bij veel vrouwen uiteraard als muziek in de oren klinken. Er is echter meer. Er zijn namelijk ook bepaalde nadelen verbonden aan extensions hergebruiken. Het eerste nadeel is terug te vinden in het feit dat de extensions telkens ze hergebruikt worden iets korter worden. Dit komt doordat de zogenoemde bondjes worden afgeknipt. Een extra nadeel van extensions hergebruiken is terug te vinden in de tijd die er voor moet worden voorzien. Indien u niet veel tijd voor handen heeft kan nieuwe hairextensions kopen dan ook heel wat interessanter zijn.

Extensions hergebruiken of nieuwe kopen?

Of u er uiteindelijk voor gaat kiezen om uw bestaande extensions te hergebruiken of u over zult gaan tot het kopen van nieuwe exemplaren is een persoonlijke keuze. Door te kiezen voor Brazilian hair kunt u bijvoorbeeld goedkope hairextensions in huis halen die toch over een goede kwaliteit beschikken. Heeft u iets meer geld uit te geven en / of bent u er niet zo'n voorstander van om uw bestaande extensions te hergebruiken? In dat geval kunt u ook overgaan tot het bestellen van wax extensions. De belangrijkste reden met betrekking tot extensions hergebruiken is altijd terug te vinden in het feit dat het financieel interessanter is dan het kopen van nieuwe exemplaren. Echter kan de tijd die u moet investeren in extensions hergebruiken voor veel vrouwen een doorn in het oog zijn. Zoals gezegd, welke van de aangeboden opties voor u het meest interessant is, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.