Hairextensions laten zetten: wat komt daar bij kijken?

Hairextensions laten zetten: wat komt daar bij kijken?

Wilt u eens iets anders met uw kapsel? Wilt u graag wat meer volume of een vollere haarbos? Dan kan hairextensions laten zetten een goede oplossing voor u zijn. Hierdoor krijgt u eenvoudig langer haar, stevigere krullen of gewoon meer volume: het is maar net wat u zelf wilt. Goede extensions zijn onzichtbaar, maar hebben een zichtbaar resultaat. Hairextensions laten zetten kan in allerlei soorten haar, zelfs in kwetsbaarder of dun haar. Overweegt u dit aan te schaffen, maar weet u niet zo goed wat daar bij komt kijken? In deze blog zetten wij een aantal tips voor u op een rij. Want hairextensions laten zetten is op zich vrij simpel, maar het is hierbij wel belangrijk dat u rekening houdt met een aantal belangrijke punten.

Welke type hairextensions gaat u nemen?

Voordat u hairextensions neemt moet u natuurlijk bepalen welk type extension u wilt. Er zijn grofweg twee type hairextensions te onderscheiden: permanente en tijdelijke. Tijdelijke extensions kunt u zelf zetten, meestal door middel van clipjes. We noemen deze variant clip-extensions. Permanente extensions zijn, de naam zegt het al, permanent. Deze extensions blijven dus vrij lang zitten.

Clip-extensions

Het voordeel van clip-in hairextensions is dat hairextensions laten zetten door een professional niet nodig is, maar dat u dit gewoon zelf kunt doen. We adviseren wel, zeker als u weinig ervaring heeft met extensions zetten, om uw partner of een vriendin mee te laten kijken. De kunst is namelijk om ervoor te zorgen dat de extensions er natuurlijk uitzien en dit kan best lastig zijn, zeker in het begin. Doordat ze tijdelijk zijn, zijn clip-extensions erg geschikt voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, gala's of andere feesten. U kunt ze zelf in doen en voor het slapen gaan simpel eruit halen. Overweegt u om extensions te nemen maar durft u het nog niet aan om hairextensions te laten zetten? Dan kunt u het eens proberen met clip-extensions om te ervaren of het wat voor u is. Het voordeel is natuurlijk ook het nadeel: tijdelijke extensions zijn kwetsbaarder en u moet ze steeds in en uit doen. Dit zal geen punt zijn wanneer u ze slechts zo nu en dan draagt.

Clip-in extensions

Permanente hairextensions

Maar als u regelmatig clip-extensions gebruikt en een andere oplossing zoekt, dan kan het prettig zijn om permanente hairextensions te laten zetten. Hierdoor heeft u er geen omkijken naar en hoeft u ze niet steeds in en uit te doen. Deze extensions in laten brengen duurt meestal zo'n 2 tot 3 uur. Hoelang het hairextensions laten zetten exact duurt hangt af van een aantal factoren: de lengte van uw haar, uw type haar, de gebruikte techniek en natuurlijk uw eigen wensen. Als u wilt weten hoelang dit ongeveer duurt, dan is het zinvol uw kapper hier voorafgaand aan de behandeling naar te vragen. Het proces van hairextensions laten zetten bestaat grofweg uit twee stappen: eerst worden de extensions gezet, daarna worden ze bijgesneden. Het bijsnijden is belangrijk om ervoor te zorgen dat de extensions natuurlijk overlopen in uw eigen haar. Als het goed is ziet uw omgeving niet dat u extensions heeft, en dat is precies de bedoeling.


Door wie worden de extensions gezet?

Als u kiest voor permanente hairextensions dan moet u goed opletten bij wie u ze laat zetten. Want hairextensions laten zetten kunt u tegenwoordig bij veel mensen laten doen: er is geen kappersdiploma voor nodig. Er worden op allerlei plekken cursussen gegeven, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om het uzelf aan te leren met behulp van YouTube. Dit brengt echter wel risico's met zich mee. Want hairextensions laten zetten komt erg precies: de extensions moeten er mooi en natuurlijk uitzien. Dat betekent dat ze goed moeten worden gezet en zorgvuldig moeten worden bijgesneden. Dit is een vaardigheid die tijd en oefening kost. Daarnaast is het belangrijk om goed advies te krijgen over hoe u het beste met uw extensions om kunt gaan. Dit zorgt ervoor dat ze langer meegaan en dat u ze thuis ook weer mooi in model krijgt. U kent vast het gevoel dat u bij de kapper vandaan komt met een prachtig kapsel, maar dat het maar niet lukt om dat thuis zelf voor elkaar te krijgen. Dit geldt net zo goed voor hairextensions. En net als een kappersbezoek geldt: als het niet goed bevalt, dan loopt u rond met een kapsel waar u zich niet prettig bij voelt. Daarom adviseren wij altijd om hairextensions te laten zetten door een professionele kapper.

Doe het niet zelf

Wat we sterk afraden is om zelf hairextensions te zetten. Dit doen we om meerdere redenen. Ten eerste ziet u meestal niet goed wat u doet, omdat u niet goed kunt bekijken hoe het er van achteren uitziet. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om er iets moois van te maken. Daarnaast is de kans erg groot dat u uw haren beschadigt of zelfs uw eigen hoofdhuid verbrandt. Daarnaast is specialistische kennis vereist om hairextensions te plaatsen: u moet weten welk type het beste past bij uw haar, waar u ze moet plaatsen en hoe u ze moet onderhouden. Daarnaast moeten ze zorgvuldig worden bijgesneden zodat ze goed bij uw kapsel passen. Dit is niet iets wat iedereen zomaar kan. Daarnaast is het erg belangrijk om goed advies te krijgen, bijvoorbeeld omdat sommige haarsoorten minder geschikt zijn voor extensions. Zeker dun haar heeft vaak een speciale behandeling nodig en dan is het extra belangrijk dat u weet wat u doet. Clip-extensions kunt u wel zelf zetten. Zoals we al eerder opmerkten is het daarbij wel belangrijk om hier de eerste paar keren goed mee te oefenen, zodat u een natuurlijk resultaat krijgt. U wilt natuurlijk niet dat het duidelijk te zien is dat u extensions heeft. 

Hairextensions laten zetten: u gaat het doen. En dan?

Stel, u heeft besloten u gaat hairextensions laten zetten. Natuurlijk maakt u dan een afspraak met een goede kapper. Van tevoren kunt u het hebben over de lengte, kleur, techniek, etcetera. U weet dan ook hoelang het zetten ervan ongeveer zal gaan duren. Daarnaast kan uw kapper u aangeven hoeveel het hairextensions laten zetten ongeveer gaat kosten. Hieraan voorafgaand is het belangrijk om zo weinig mogelijk te doen met uw haar: u hoeft het alleen te wassen. Andere producten zijn uit den boze.  Crème, mousse of andere stylingsproducten kunt u het beste niet gebruiken, omdat de wax van de extensions anders niet goed vast blijven zitten aan de haren. De kans is dan aanzienlijk aanwezig dat u dan vrij snel al uw extensions kunt gaan verliezen. Ook kunt u de extensions verliezen als u de stylingproducten teveel in aanraking laat komen met de bondjes. Heeft de kapper het allemaal te snel voor u uitgelegd? Dan kunt u op de pagina hairextensions verzorgen veel meer lezen over hoe u het beste de extensions kunt verzorgen. Wilt u na het lezen van dit blog graag de extensions laten zetten door een professional maar u kent niemand? Op de pagina hairextensions zetten vind u meer informatie hierover.