Remy hair en extensions

Remy hair en extensions

Indien u er voor kiest om gebruik te maken van hairextensions spreekt het voor zich dat u wilt rekenen op een zo optimaal mogelijke kwaliteit en uitstraling. Er zijn op de markt tegenwoordig verschillende soorten extensions te vinden waarvan remy hair één van de bekendste is. Kenmerkend voor deze extensions is dat de haarschubben net als bij uw eigen haar allemaal dezelfde kant op gaan en dat vanaf de aanzet (boven) naar de punten (beneden). Dit zorgt er voor dat deze niet zo eenvoudig in elkaar zullen klitten, al zijn er toch een aantal factoren waar u bij remy hair ook rekening mee zult moeten houden.

Unieke eigenschappen van remy hairextensions

Zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangegeven wordt remy hair gekenmerkt door haarschubben die dezelfde kant op groeien en nog geheel intact zijn. Dit is vergelijkbaar met uw eigen haar. Voordat het haar van de donor wordt geknipt wordt er voor gekozen om deze eerst met een elastiekje bij elkaar te binden. Op deze manier wordt voorkomen dat de haren in de tegengestelde richting komen te liggen. Dat de haarschubben dezelfde kant op moeten liggen is noodzakelijk om continue klitten tegen te gaan. Het is echter niet omdat de haarschubben bij remy hair mooi dezelfde kant op groeien dat het haar niet kan gaan klitten. Net zoals bij gewoon haar is het dan ook steeds van cruciaal belang dat het haar goed wordt onderhouden. Let op, hoe langer het haar is, des te sneller het kan gaan klitten.


Remy hair extensions

Verschil met virgin hair

Vaak denken mensen dat remy hair hetzelfde is als virgin hair. Dat is echter niet het geval. De term remy hair duidt er uitsluitend op dat het haar betreft waarbij de haarschubben in dezelfde richting liggen. Wanneer we het hebben over virgin hair, dan spreken we van onbehandeld haar. Met andere woorden, virgin hair is dus niet gepermanent, geverfd, gebleekt of op een andere wijze chemisch behandeld. In nagenoeg alle gevallen is uitsluitend kleur #1B volledig virgin hair.

Factoren die de kwaliteit beïnvloeden

Met grote regelmaat wordt gesteld dat hairextensions van remy hair per definitie uitstekende hairextensions zijn. Dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn, in tegendeel. Verschillende factoren oefenen immers een directe invloed uit op de kwaliteit van hairextensions. Wat wel een feit is, is dat non remy hairextensions doorgaans over een minder goede kwaliteit beschikken ten opzichte van remy hair. Dit heeft alles te maken met het feit dat de haarschubben van non remy hair bijzonder snel in elkaar gaan klitten waardoor het haar lastiger in vorm te houden is en ook op vlak van uitstraling moet inboeten. Bij non remy hair is de werkwijze dan ook volledig anders. De haren die zijn geknipt en daarbij op de grond zijn gevallen worden in dit geval immers bij elkaar geveegd. Hierna worden ze gereinigd en bij elkaar gebonden zodat hier hairextensions van kunnen worden gemaakt. Het feit dat de haren niet bij elkaar zijn gebonden voor het afknippen zorgt er voor dat de haarschubben in deze situatie in de tegengestelde richting als de hairextensions zijn gebonden en dat werkt snel klitten in de hand.

Opgepast voor valse remy hairextensions

Indien u wenst te kunnen genieten van de kwaliteit en voordelen die zijn verbonden aan remy hairextensions is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat sommige fabrikanten hun klanten proberen te bedotten. Zij bewerken de haren die op de grond zijn gevallen door middel van een keratine- of siliconenbad. Een dergelijke behandeling zorgt er voor dat de haarschubben worden opgevuld waardoor ze niet zo snel in elkaar zullen klitten. Het is echter niet omdat deze behandeling vroegtijdig klitten voorkomt dat het ook gaat om echt remy hair. De enige reden waarom fabrikanten het als zijnde echt remy hair willen verkopen heeft alles te maken met de prijs dat men er voor kan vragen.

Voor de klant is het extra zuur omdat het effect van het keratine- of siliconenbad niet langdurig behouden blijft. Na ongeveer anderhalve tot twee weken zal de koper van de hairextensions er dan ook achter komen dat het non remy hair betreft waardoor zij dus eigenlijk teveel heeft betaald. Iedere keer dat het haar wordt gewassen zal de keratine- of siliconenlaag afslijten. Dit zorgt er voor dat de haarschubben weer bloot komen te liggen waardoor het slechts een kwestie van tijd is voordat ze in elkaar gaan klitten.

Klitten van haar niet uitsluitend bij non remy hair

Veel mensen denken dat haar dat gaat klitten automatisch non remy hair betreft. Dat hoeft niet altijd het geval te zijn, in tegendeel. Het klitten kan namelijk door tal van verschillende factoren veroorzaakt worden. Wij zetten enkele belangrijke oorzaken voor u op een rijtje:
 
  • Een onvoldoende of slechte verzorging van het haar
  • Het niet goed en regelmatig uitborstelen van het haar
  • Droog haar, bijvoorbeeld door blootstelling aan de zon
  • Warmte (door gebruik te maken van een föhn of een stijl- of krultang)
  • Zwemmen, regen en vochtigheid
  • Kou

Los van bovenstaande is het ook zo dat het haartype waar een persoon over beschikt aan de basis kan liggen van snel klitten of niet. Bovendien speelt zoals u reeds heeft kunnen lezen vooral het weer ook een belangrijke invloed op het al dan niet snel klitten van uw haar. Mensen die bijvoorbeeld woonachtig zijn aan de kust zullen hier veel sneller problemen van ondervinden, met name door toedoen van de wind en het zout in de lucht.

Klitten voorkomen

Wilt u klitten voorkomen? Dat kan onder meer door gebruik te maken van een verzorgend serum of olie. Op onze pagina hairextensions verzorgen wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende soorten verzorging die voor hairextensions kunnen worden toegepast.