Voor- en nadelen van hairextensions

Voor- en nadelen van hairextensions

Wanneer u er aan denkt om gebruik te gaan maken van hairextensions is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat hier niet alleen maar voor-, maar ook nadelen aan verbonden zijn. Om er voor te zorgen dat u na het bestellen van uw hairextensions niet voor onaangename verrassingen komt te staan hebben we zowel de verschillende voor- en nadelen van hairextensions even uitgebreid voor u op een rijtje gezet in dit artikel.

De interessante voordelen van hairextensions

Laat ons allereerst even de voordelen van het gebruik van hairextensions voor u op een rijtje zetten. Het belangrijkste voordeel dat is verbonden aan het gebruik van hairextensions gaat uiteraard schuil in het feit dat u niet lang hoeft te sparen vooraleer u over echt lang en mooi haar beschikt. Gemiddeld groeit hoofdhaar slechts 1 à 2 centimeter per maand waardoor u bijzonder veel geduld moet hebben voordat u echt over prachtige, lange haren beschikt die op natuurlijke wijze zijn verkregen. Gelukkig bieden hairextensions op dit vlak een zeer interessant en bovendien erg snel alternatief.

Een ander voordeel van (bepaalde) hairextensions gaat schuil in het feit dat ze her te gebruiken zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de haarmatten evenals de zogenaamde microring extensions. De reden waarom ze hergebruikt kunnen worden gaat schuil in het feit dat ze op een verschillende manier worden bevestigd in vergelijking met andere hairextensions. In vergelijking met de zogenaamde wax extensions worden ze dan ook niet vast gesmolten. Een goede verzorging zorgt er voor dat ze tot wel drie keer kunnen hergebruikt worden. Double drawn extensions kunnen met gemak zelfs langer dan één jaar worden gedragen zolang deze goed worden verzorgt.

Tot slot is er ook nog een specifiek voordeel verbonden aan het gebruik van zogenaamde clip-in hairextensions. Deze hairextensions kunt u namelijk zeer eenvoudig in het haar plaatsen en er opnieuw uithalen wanneer het u maar uitkomt. Zolang de clip-in extensions goed worden verzorgt beschikken deze over een zeer aanzienlijke levensduur van zomaar even enkele jaren. Met name wanneer u kiest voor double drawn clip-in hair extensions krijgt u dus pas echt waar voor uw geld!

Welke nadelen zijn er verbonden aan hairextensions?

Ondertussen mag het duidelijk zijn dat er verschillende zeer interessante voordelen zijn verbonden aan het gebruik van hairextensions. Het is evenwel ook belangrijk om er rekening mee te houden dat er ook diverse nadelen aan verbonden kunnen zijn. Het spreekt voor zich dat wij u ook deze potentiële nadelen niet willen onthouden.

  • Hoge kostprijs van hairextensions

Het eerste mogelijke nadeel dat veel mensen met hairextensions ervaren gaat schuil in het kostenplaatje dat er aan verbonden is. Dit hoeft overigens niet perse een nadeel te zijn, want hairextensions zijn verkrijgbaar in tal van verschillende soorten. Dit zorgt er voor dat er altijd sprake is van bijvoorbeeld een verschil in prijs tussen single en double drawn extensions. Single drawn hairextensions zijn wat dat betreft een stukje voordeliger in vergelijking met de double drawn varianten en dat terwijl ze perfect in staat zijn om een aantrekkelijke en natuurlijke haardos te creëren. Even goed de prijzen van de verschillende hairextensions vergelijken is dan ook altijd een zeer interessante keuze.

  • Lang wachten voor prachtige, lange haren

Een tweede niet onbelangrijk nadeel gaat schuil in het feit dat mensen veelal erg lang moeten wachten tot hun hairextensions geplaatst zijn. Dit mag dan misschien een beetje vervelend zijn, het is uitermate belangrijk dat de hairextensions op zo optimaal mogelijke wijze worden geplaatst. Slecht gezette hairextensions kunnen er namelijk voor zorgen dat er aanzienlijk aan kwaliteit moet worden ingeboet en dat is uiteraard het laatste dat u wilt. Toch komt dit in de praktijk vaker voor dan u denkt.

Bijzonder veel mensen zijn namelijk van mening dat ze hairextensions kunnen zetten, maar in de praktijk is dit helemaal niet zo eenvoudig als men denkt, in tegendeel. De hairextensions dienen dan ook steevast op een bepaalde manier te worden geplaatst. Gebeurt dit niet op correcte wijze, dan kan er permanente schade optreden. In dit geval zullen de hairextensions ook helemaal niet goed zitten met hoofdpijn als resultaat, naast ernstige beschadiging van uw eigen haar. Daarnaast spreekt het voor zich dat deze hairextensions veel sneller verwijderd dienen te worden waardoor u niet zoveel plezier zult beleven aan het geld dat u heeft uitgegeven. Heeft u er bovendien voor gekozen om gebruik te maken van wax extensions? In dat geval bent u helemaal de klos. Deze hairextensions kunnen namelijk niet hergebruikt worden.

Voor- en nadelen van hairextensions afwegen

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er verschillende voor- en nadelen verbonden aan het gebruik van hairextensions. Welke van beiden uiteindelijk zullen doorwegen in uw eindbeslissing hangt eveneens voor een groot deel af van uw eigen persoonlijke voorkeur. Welk budget heeft u namelijk voor handen, kunt u de tijd opbrengen om een degelijke plaatsing van de hairextensions te kunnen realiseren en ga zo maar door. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat hairextensions uw droom om prachtige, lange haren te hebben zonder probleem in vervulling kan laten gaan.