Waarom clip-in hair extensions?

Waarom clip-in hair extensions?

Het merendeel van de vrouwen houden er van om een beetje afwisseling in hun kapsel te stoppen. Verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden kunnen dit voor u realiseren, net zoals de zogenaamde clip-in hair extensions. Deze speciale extensions die we ook wel clip-ins noemen kunnen op zeer eenvoudige wijze in uw haar worden geplaatst, maar kunnen er ook minstens even eenvoudig uitgehaald worden. Heeft u bijvoorbeeld een bepaald feest in de planning staan of wilt u gewoon wat variatie in uw haar brengen zonder dat u verplicht bent om een permanente haarverlenging te doen? In al deze verschillende gevallen kan het gebruik van clip-in hair extensions voor u interessant zijn.

De oplossing voor wie geen permanente haarverlenging wil

Veel vrouwen staan er niet om te springen om een permanente haarverlenging te ondergaan. Dit is niet gek, aangezien het een lange zit is in de kappersstoel. Het kan wel 2 uur duren om dit type hair extensions in het haar te laten zetten en daar zit niet iedereen op te wachten. Dat is ook helemaal niet nodig. Wanneer u een fotoshoot wenst te doen of wanneer u bijvoorbeeld bent uitgenodigd voor een gala of een bruiloft en u iets speciaals met uw haar wilt doen kunt u er ook gewoon voor kiezen om gebruik te maken van clip-in extensions. Zoals de naam reeds enigszins laat vermoeden kunnen deze extensions zeer eenvoudig in het haar geplaatst worden en aan het eind van de dag heeft u ze ook weer heel snel uit uw haar gehaald, zo bent u aan het eind van een lange dag niet zo lang bezig met uw haar voordat u in de douche kunt springen. Indien u met andere woorden een tijdelijke haarverlenging wenst te realiseren en u dat wilt doen zonder dat u een bezoek moet brengen aan de kapper is het gebruikmaken van clip-in hair extensions wellicht iets voor u.

Ruime keuze aan clip-in hair extensions

Eén van de belangrijkste voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van clip-in hair extensions gaat schuil in het feit dat er heel veel afwisseling in terug te vinden is. Wilt u bijvoorbeeld de ene keer lang haar en de andere keer kort, dan zijn clip-in extensions de ideale oplossing voor u. Door gebruik te maken van clip-in hair extensions is dat zeer eenvoudig te realiseren. Deze clip-ins zijn dan ook verkrijgbaar in niet alleen verschillende lengtes, maar bovendien kunt u ook een keuze maken uit diverse texturen en beschikken ze over een uiteenlopend gewicht. Daar komt bij dat u zich ook geen zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid van clip-in hair extensions. Wanneer u de clip-in extensions goed onderhoudt zult u merken dat deze over een uitstekende levensduur beschikken en daardoor kunt u er lang plezier van hebben.

Clip-in extensions uithalen voor het slapen gaan of niet?

Veel vrouwen die van plan zijn om gebruik te maken van clip-in extensions stellen zich de vraag of ze hier ook mee kunnen slapen. In principe is dit mogelijk, maar het wordt niet aangeraden. Wanneer u dit wel doet loopt u namelijk het risico dat de haren afbreken ter hoogte van de clipjes. Bovendien kunnen de clips ook nog eens voor wat vervelende pijn zorgen. Hoewel slapen met clip-in extensions dus op zich best mogelijk is kunnen we niet zeggen dat het echt comfortabel is.

De kostprijs van clip-in hair extensions

Tot slot moeten we het natuurlijk ook nog even hebben over het prijskaartje van de extensions. Wanneer we deze gaan vergelijken met andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een hair weave of pre-bonded extensions kunnen we alleen maar vaststellen dat de kostprijs een stukje hoger ligt. Dit hogere prijskaartje kan voor veel vrouwen een doorn in het oog zijn, maar anderzijds wordt ze wel gerechtvaardigd door de prima duurzaamheid waar dit soort extensions over beschikken. Daarnaast hoeft dit type haarverlenging niet door een kapper te worden ingezet wat hierdoor geld scheelt, in tegenstelling tot een ander soort hairextensions. Wel is het raadzaam om de extensions in model te laten snijden voor een mooie overgang van uw eigen haar naar de clip-in extensions.

Zwemmen met clip-in extensions niet aan te raden

Zoals eerder reeds aangegeven is het zeer eenvoudig mogelijk om de clip-in extensions uit het haar te halen. Dat is ook nodig, want het wordt bijvoorbeeld absoluut niet aangeraden om ze in te laten zitten tijdens het zwemmen, in tegendeel. Chloor, maar ook zout kunnen er namelijk voor zorgen dat de clipjes worden aangetast. Bovendien is het mogelijk dat de clipjes tijdens het zwemmen afglijden waardoor u een gedeelte van de clip-in extensions kunt verliezen.

Andere vervelende nadelen

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat u de verschillende voor- en nadelen van clip-in extensions maar beter tegenover elkaar kunt afwegen voordat u over gaat tot het doen van een aankoop. In uw overweging dient u er bovendien ook nog rekening mee te houden dat het inbrengen van de clip-ins met de nodige zorg dient te gebeuren. Het foutief inbrengen van de clip-in hair extensions kan er immers voor zorgen dat de clipjes het eigen haar beschadigen. Tot slot kunnen de clipjes tijdens het dragen ook wat pijn veroorzaken waardoor ze niet altijd even comfortabel aanvoelen.

Snel wat meer diversiteit in uw haar

Het gebruik van clip-in extensions is ideaal voor vrouwen die graag een beetje meer diversiteit willen creëren in hun kapsel. Wanneer er een speciale gebeurtenis op het programma staat zorgen de clip-in hair extensions er voor dat u uw haar langer kunt maken en het hoeft dus helemaal niet lang te duren. Hoewel deze extensions dus vast en zeker heel wat voordelen met zich meebrengen, is het toch aan te raden om ook stil te blijven staan bij de in dit blogartikel uitgelegde nadelen. Alleen op deze manier zorgt u er namelijk voor dat u naar volle tevredenheid gebruik zult maken van de clip-in extensions die u aanschaft.