Hair extensions verzorgen

Hairextensions verzorgen
Hoe kunt u het beste uw hair extensions verzorgen?

Ga direct naar:


Hoe kunt u het beste hair extensions wassen?

 • Kam of borstel uw hairextensions voor het wassen goed door.
 • Was uw hairextensions met een goede pH neutrale shampoo en gebruik daarna een voedend haarmasker- of creme. Dit omdat uw hairextensions van nature geen voeding binnen krijgen. Pas wel op dat u het haarmasker- of creme voornamelijk in de punten en de lengtes gebruikt, niet op de keratinebondjes zelf. De waxbondjes kunnen hierdoor zacht worden en uitzakken, waardoor u de hairextensions kunt verliezen.
 • Hair extensions van 100% remy haar zijn extensions waarbij alle haarschubben van boven naar beneden lopen. Het is daarom belangrijk bij hair extensions wassen (of normaal lang haar) dat u dit niet ondersteboven wast om te voorkomen dat de haarschubben in elkaar gaan steken waardoor dit gaat klitten.
 • Zacht leidingwater (met weinig kalk) maakt het haar soepeler en zachter dan hard leidingwater (met veel kalk). Hair extensions wassen met zacht leidingwater zorgt ervoor dat de shampoos meer schuimen. Hierdoor heeft u minder shampoo nodig dan wanneer u uw haren wast met hard leidingwater.

 

Hoe moet u de hair extensions drogen en stylen

 • Droog uw haren voorzichtig met een handdoek. Ga er niet wild doorheen wrijven. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat u veel klitten krijgt, net zoals dat gebeurt bij normaal lang haar. 
 • Hairextensions van echt Braziliaans mensenhaar kunt u gewoon föhnen net als uw eigen haar. Echter kunnen uw hairextensions wel droger aanvoelen en daarom adviseren wij om uw haren te beschermen tegen de hitte van de föhn met een speciaal hittebeschermend serum. Dit geldt ook voor wanneer u uw haren wilt gaan stijlen met een stijltang. Pas wel op dat u deze producten niet op de wax bondjes doet, omdat de bondjes hierdoor zacht kunnen worden en daardoor los kunnen laten.

Hairextensions verzorgen


Hoe moet u de hair extensions kammen of borstelen?

 • Kam of borstel uw haren als ze droog zijn van onder naar boven met een grove kam of een speciale borstel en houdt uw haren vast aan de aanzet van uw hoofd. Kam of borstel uw hairextensions meerdere keren per dag. Voor gekruld haar adviseren wij om uw haren alleen nat of vochtig door te kammen, want als u gekruld haar droog kamt kan het gaan pluizen of klitten. Voor gekruld haar adviseren wij een grove kam te gebruiken in plaats van een borstel. Gekruld haar borstelen zorgt ervoor dat u de haren meer uit elkaar borstelt waardoor het meer gaat pluizen. Gebruik daarom een grove kam bij gekruld haar.
 • Een mens verliest tussen de 100 en 150 haren per dag. Deze haren blijven normaal gesproken in uw borstel zitten, maar wanneer u hairextensions heeft geplaatst blijven deze in de wax bondjes zitten. Daarom is het ook belangrijk om goed over de wax bondjes te borstelen met een speciale borstel voor hairextensions. Normale borstels kunnen vaak achter de bondjes blijven hangen, dit is waarom wij een speciale borstel hiervoor aanraden. Deze kunt u bij de betere drogisterij kopen, maar uiteraard ook bij ons in het assortiment bij onze accessoires. Vanaf nu kunt u bij ons ook de Tangle Teezer kopen om uw hairextensions borstelen nog makkelijker te maken.
 • Controleer meerdere keren per week met uw vingers of de hairextensions bij uw hoofdhuid niet vast zitten door de uitgevallen haren die aan de wax bondjes blijven zitten. Voelt u dat ze vastzitten, trek ze dan voorzichtig, rustig en zachtjes uit elkaar om verdere klitvorming te voorkomen. 

 

Wat te doen als u gaat slapen met hair extensions

 • Kam of borstel uw haren goed uit voor u gaat slapen met hairextensions in. Doe uw haren in een losse vlecht. Ga nooit slapen met nat of vochtig haar om klitvorming te voorkomen.

Kunt u zwemmen en sporten met hair extensions?

 • Met hairextensions zwemmen in zee of in een zwembad met chloor water is geen enkel probleem. Het is echter net zoals bij uw eigen haren niet bevordelijk voor de kwaliteit van het haar, de hairextensions kunnen er droog en stug van worden. Zorg er daarom voor dat u na het zwemmen uw haren goed uitspoelt.
 • Gebruik bij het wassen een goede shampoo welke geschikt is voor uw haartype in combinatie met een goed verzorgende conditioner.
 • Doe uw haren altijd in een staart of in een vlecht tijdens het zwemmen of sporten. Dit om klitvorming te voorkomen.
 • Door het transpireren bij het sporten houdt de hoofdhuid meer vuil vast. Hierdoor kan roos of berg optreden. Na het sporten uw hair extensions wassen is daarom ook zeer raadzaam.
Hairextensions verzorgen


Hoe kunt u het beste hair extensions verven?

 • Net zoals bij uw eigen haar is het niet bevordelijk voor de kwaliteit van het haar om het te verven. Bij het verven van haar wordt het haar beschadigt door de sterkte van de waterstofperoxide. Op de virgin hairextensions na (kleur #1B), zijn alle hairextensions al in de fabriek geverfd. Dit is waarom u beter een kleurspoeling kunt gebruiken bij de hairextensions dan haarverf. Wilt u toch uw hair extensions verven, dan adviseren wij om een goede haarverf te gebruiken met een zo laag mogelijk percentage waterstofperoxide.
 • Verf uw hairextensions altijd donkerder en niet lichter. Dit aangezien wanneer u uw hairextensions lichter wilt verven u een hoger percentage waterstofperoxide moet gebruiken wat slechter is voor uw haren en hairextensions.
 • U kunt het beste de hair extensions verven wanneer deze in uw haar zitten, samen met uw eigen haar. U begint bij de aanzet, daarna verdunt u de verf met een beetje water en daarmee verft u de punten, zodat de punten ingekleurd worden met een spoeling. De kracht van de waterstofperoxide is dan minder sterk en beschadigt het haar daardoor minder. Laat alles goed inwerken (30 minuten) en spoel het vervolgens uit.
 • Waterstofperoxide wordt gebruikt om de kleur lichter te maken, vandaar dat wij adviseren om een haarverf te nemen met hooguit 3% waterstofperoxide. 3% wordt gebruikt voor dezelfde kleurhoogte van de haarverf, met het gebruik van 6% waterstofperoxide licht de kleur 1 á 2 tinten op, met 9% licht de kleur 4 tot 5 tinten op en 12% waterstofperoxide wordt gebruikt voor het ontkleuren van het haar in combinatie met blondeerpoeder. Ondanks dat sommige vakbekwame klanten er goede ervaringen mee hebben, raden wij hair extensions verven met 12% waterstofperoxide af.
 • Het is beter om het haar niet te kleuren of te permanenten vlak voordat u op vakantie gaat naar de zon. Het haar kan door de zon poreus, droog en slap worden. Chemisch gekleurd haar kan door de zon een hele andere kleur krijgen. Zo kan rood haar oranje worden en blond haar vaal/geel of in combinatie met chloor zelf groen. Mocht uw blonde haar groen uitslaan door chloor, dan hoeft u niet gelijk in paniek te raken. Dit is op te lossen door ketchup in uw haar aan te brengen, even in te laten trekken en vervolgens uit te spoelen. Rood is de tegenliggende kleur van groen. Door de roodpigmenten in ketchup heft dit de groene kleur in uw haren op. Geverfd en gepermanent haar kunt u goed beschermen door een olie of een spray met zonnefilter (UV-bescherming) te gebruiken voordat u de zee ingaat of de zon opzoekt. Met name in de tropen heeft uw haar veel te lijden. Door de warmte groeit haar overigens ook sneller, waardoor uitgroei sneller zichtbaar is.
 • Aangezien de kwaliteit van de haarverf (of kleurspoeling) en de wijze waarop de haren worden geverfd bepalend is voor de kwaliteit van de hairextensions is het verven van de hairextensions geheel op eigen risico. Daarbij vervalt ook de garantie als u de hairextensions heeft geverfd.

Overige tips en advies voor een goede verzorging van hair extensions

 • Gebruik bij producten voor finishing touch, producten met zo min mogelijk alcohol erin.
 • Voorkom bij het gebruik van finishing touch producten dat het niet in aanraking komt met de wax bondjes. Dit kan de wax bondjes zacht maken waardoor ze kunnen uitzakken. 

Heeft u na het lezen van deze verzorgingstips nog aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op zodat we u met deskundige kappersadviezen meer plezier van uw hairextensions kunnen laten hebben.

 

Hair extensions verzorgen is erg belangrijk als u lang haar mooi wilt houden!
 

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
 • Prijsvechter
 • Niet goed geld terug
 • Gratis retour
 • Veilig betalen
 • Donateur van KiKa